Παρασκευή, 24 Απριλίου 2009

ΗΛΙΑΚΑ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ


Η επιτυχία των Ηλιακών Συστημάτων υψηλής απόδοσης της HELIONAL είναι αποτέλεσμα μακρόχρονης εμπειρίας,συνεχούς έρευνας και βελτίωσης τους με σύγχρονες μεθόδους τελευταίας τεχνολογίας.Η εφαρμογή προηγμένων υλικών,(νέος τύπος συλλέκτη,νέος τύπος αλουμινένιου πλαισίου)της δίνει τη δυνατότητα να προσφέρει προσιτά προιόντα τεχνολογικής υπεροχής και υψηλών αποδόσεων.ΗΛΙΑΚΟΣ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑΣ 120 ΛΙΤΡΩΝ

Χωρητικότητα δοχείου σε λίτρα : 120
Αριθμός συλλεκτών : 1
Καθαρή συλλεκτική επιφάνεια : 2m²
Ενσωματωμένη αντίσταση : 4000 W
Ενδεικτικός αριθμός χρηστών : 3-4


ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ : 000 € ΣΥΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ εως 3 μέτρα σωλήνα.
ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΕΩΣ 01/06/2009 (3 μέτρα σωλήνα)
-------------------------------------------------------------------------------

ΗΛΙΑΚΟΣ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑΣ 150 ΛΙΤΡΩΝ

Χωρητικότητα δοχείου σε λίτρα : 150
Αριθμός συλλεκτών : 1

Καθαρή συλλεκτική επιφάνεια : 2m²
Ενσωματωμένη αντίσταση : 4000 W
Ενδεικτικός αριθμός χρηστών : 4-5


ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ : 000 € ΣΥΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ εως 3 μέτρα σωλήνα.
ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΕΩΣ 01/06/2009 (3 μέτρα σωλήνα)
------------------------------------------------------------------------------

ΗΛΙΑΚΟΣ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑΣ 200 ΛΙΤΡΩΝ

Χωρητικότητα δοχείου σε λίτρα : 200
Αριθμός συλλεκτών : 2

Καθαρή συλλεκτική επιφάνεια : 3m²
Ενσωματωμένη αντίσταση : 4000 W
Ενδεικτικός αριθμός χρηστών: 5-6


ΤΙΜΗ ΜΕ ΦΠΑ : 000 € ΣΥΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ εως 3 μέτρα σωλήνα.
ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΕΩΣ 01/06/2008 (3 μέτρα σωλήνα)
-------------------------------------------------------------------------------

*Εκτός απο τους τύπους S διατίθενται και οι τύποι: S3 οι οποίοι είναι τριπλής ενεργείας με μανδύα για σύνδεση με την κεντρική θέρμανση(καλοριφέρ).

------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------

Χαρακτηριστικά ηλιακών


• Σύστημα χάλκινου συλλέκτη με εκπληκτική δυνατότητα απορρόφησης της ηλιακής ενέργειας.

• Πλαίσιο με διπλά τοιχώματα,που προσφέρει καλύτερη θερμομόνωση και καλύτερη μηχανική αντοχή

• Χάλκινος συλλέκτης με φύλλο χαλκού και σωληνώσεις χαλκού συγκολλημένες με σύστημα ULTRASONIC.

• Μόνωση συλλέκτη με πετροβάμβακα 50mm με επικάλυψη μαύρου υαλουφάσματος.

• Πλάτη συλλέκτη με φύλλο γαλβαλουμινίου Bαρεως τυπου 0,5mm.

• Προστατευτικός υαλοπίνακας με Κρύσταλλο Mistlite tempered low iron 38mm χαμηλής περιεκτικότητας σιδήρου για μεγαλύτερη διαπερατότητα.

• Ενιαίος επιλεκτικός απορροφητής χαλκού με επίστρωση οξειδιων τιτανίου εν κενο Γερμανίας.

• Υψισυχνη μοριακή συγκόλληση Ultrasonic με κεντρικο συλλέκτη χαλκού φ22

• Πλευρική μόνωση πετροβάμβακα 30mm


Διατίθεται σε δύο τύπους:

A.με ''μπλέ επιλλεκτική επίστρωση'' Τύπος HFPS
Β. Τύπος HFP


Γ. Τύπος HMΜΠΟΙΛΕΡ (ΗΛΙΑΚΟΥ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΟΥ)


• Δεξαμενή νερού απο ειδικό χαλυβδοέλασμα 2,5mm με μια ραφή,(έναντι των συνηθισμένων 3 ραφών)της οποίας η αντοχή δοκιμάζεται σε πίεση 15 ατμοσφαιρών.

• Εσωτερικά η προστασία της δεξαμενής γίνεται με επικάλυψη σμάλτου διπλής υάλωσης (υαλοκράματος) και κατεργασία στους 860°C (DIN 4753).

• Μόνωση με χυτή πολυουρεθάνη πυκνότητας 50Kg/m² και πάχους 60mm.

• Εξωτερικό περίβλημα απο ανοξείδωτο ατσάλι 430 πάχους 0,5mm.

• Εναλλάκτης (διπλός μανδύας)απο χαλυβδοέλασμα 1,5mm που δημιουργεί διπλό τοίχωμα για την κυκλοφορία του θερμικού υγρού,επιτυγχάνοντας έτσι την καλύτερη μετάδοση της θερμότητας.

• Ηλεκτρική αντίσταση 1,2 - 4000W με διπολικό θερμοστάτη ασφαλείας (30-80 C).

• Ράβδος μαγνησίου για προστασία απο τις ηλεκτρολύσεις Φ22 mm και L - 300mm με

δυνατότητα αντικατάστασης (DIN 4753).
• Στόμιο πλήρωσης κλειστού κυκλώματος με βαλβίδα ασφαλείας 2 ατμόσφαιρων.ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
Η επιλεγµένη θέση τοποθέτησης της συσκευής θα πρέπει απαραιτήτως να επιτρέπει την ενδεχόµενη αλλαγή ή τον έλεγχο της αντίστασης ή του θερµοστάτη, χωρίς να απαιτείται η αποµάκρυνση του θερµοσίφωνα από τη θέση λειτουργίας του. Κρίνεται σκόπιµη η τοποθέτηση της συσκευής όσο το δυνατόν πλησιέστερα στην κατανάλωση για λιγότερες απώλειες θερµότητας, εξαιτίας του µεγάλου µήκους των σωληνώσεων.

Για την τοποθέτηση της συσκευής στερεώστε τις βάσεις της µε 2 στριφώνια στον τοίχο ή στο δάπεδο, ανάλογα µε τον τύπο (κάθετο, δαπέδου, οριζόντιο). Οι βίδες οι οποίες θα χρησιµοποιηθούν για την τοποθέτηση θα πρέπει να είναι κατάλληλου µήκους και διαµέτρου, ώστε να αντέχουν βάρος τριπλάσιο του ονοµαστικού βάρους του θερµοσίφωνα.


ΥΔΡΑΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ

Η υδραυλική σύνδεση όλων των θερµοσιφώνων µπορεί να γίνει απ’ ευθείας στο δίκτυο ή και µέσω ντεπόζιτου νερού.Κατά τη σύνδεση του θερµοσίφωνα µε το δίκτυο η βαλβίδα ασφαλείας πρέπει να τοποθετηθεί στην πλευρά της προσαγωγής (κρύο νερό – µπλε ροζέτα) ενώ στην κόκκινη ροζέτα συνδέεται η παροχή εξόδου του ζεστού νερού της εγκατάστασης. Η βαλβίδα ασφαλείας του θερµοσίφωνα έχει προορισµό να ανοίγει σε περιπτώσεις αυξηµένης πίεσης στο υδραυλικό δίκτυο ή στο θερµοσίφωνα.

Μαζί µε τις σωληνώσεις κρύου – ζεστού ο υδραυλικός θα πρέπει να τοποθετήσει µόνιµη διάταξη αποχέτευσης (σωλήνωση – Φ10mm) για να αποχετεύονται τα νερά που ενδεχοµένως θα διαρρεύσουν από τη βαλβίδα ασφαλείας. Στην περίπτωση που η πίεση είναι πολύ χαµηλή (µικρότερη του 1 bar) το νερό δε θα εισέλθει στη συσκευή διότι η βαλβίδα ασφαλείας επιτρέπει τη διέλευση σε πιέσεις πάνω από 1 bar. Αν η πίεση του δικτύου ύδρευσης είναι µεγαλύτερη από 6 bar, απαιτείται η τοποθέτηση µειωτήρα πίεσης κοντά στο µετρητή.

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ

Η σύνδεση του θερµοσίφωνα στο δίκτυο σταθερών ηλεκτρικών γραµµών (ηλεκτρικός πίνακας), πραγµατοποιείται µέσω διπολικού διακόπτη του οποίου η απόσταση διαχωρισµού των επαφών του είναι τουλάχιστον 4mm. H ηλεκτρική σύνδεση γίνεται κατευθείαν στις επαφές του θερµοστάτη(και όχι απευθείας πάνω στην αντίσταση) µε καλώδιο διατοµής 3χ4 mm2. To διάγραµµα της σύνδεσης είναι τυπωµένο στην εσωτερική επιφάνεια του πλαστικού καλύµµατος της αντίστασης. Έτσι στην υποδοχή του θερµοστάτη µε τον αριθµό (1) συνδέεται η φάση (L) και στην υποδοχή µε το νούµερο (4) το ουδέτερο (Ν). Για τη γείωση συνδέετε το κίτρινο καλώδιο στο µπρούτζινο εξάρτηµα που είναι στερεωµένο στη φλάντζα της αντίστασης. Οι επαφές των στοιχείων συνδέσεως πρέπει είναι σφιγµένες µε προσοχή, επίσης θα πρέπει να ελεγχθεί ο θερµοστάτης, η ενδεικτική λυχνία και να ρυθµιστεί η επιθυµητή θερµοκρασία του νερού. Η θερµοκρασία είναι εργοστασιακά ρυθµισµένη στους 65 C.

ΠΡΟΣΟΧΗ!! Τα καλώδια πρέπει να συνδεθούν µε τη συσκευή χωρίς να υποστεί βλάβη η µόνωση τους. Κατά την τοποθέτηση να γίνεται πρώτα η υδραυλική και κατόπιν η ηλεκτρική σύνδεση.

ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Πριν θέσετε σε λειτουργία τη συσκευή, βεβαιωθείτε ότι έχουν πραγµατοποιηθεί οι απαραίτητες ηλεκτρικές συνδέσεις και έχει τοποθετηθεί το πλαστικό κάλυµµα της αντίστασης. Στη συνέχεια γεµίστε µε νερό το θερµοσίφωνα, ενώ ταυτόχρονα είναι ανοικτός ο διακόπτης του ζεστού νερού ώστε να απεγκλωβιστεί όλος ο αέρας.
Οδηγίες συντήρησης

Ο θερµοσίφωνας δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή µε χάλκινα εξαρτήµατα ειδικότερα στην εισαγωγή της ύδρευσης. Συνιστάται κάθε δύο χρόνια να καθαρίζεται η αντίσταση από τα επικαθήµενα άλατα. Η ράβδος µαγνησίου, η οποία είναι βιδωµένη επάνω στη φλάντζα, θα πρέπει να ελέγχεται κάθε 2 χρόνια και να αντικαθίσταται όταν φθαρεί. Πιο συγκεκριµένα η ράβδος µαγνησίου χρειάζεται αντικατάσταση όταν το µήκος της είναι µικρότερο από 10cm ή η διάµετρος µικρότερη από 1cm ή και τα δύο. Η µεγάλη συσσώρευση αλάτων έχει ως αποτέλεσµα τη µειωµένη απόδοση της αντίστασης η ενδεχοµένως και το κάψιµο της καθώς και τη µείωση του ωφέλιµου όγκου του νερού.

Για να αδειάσετε η συσκευή από το νερό που περιέχετε µέσα ακολουθείστε τα παρακάτω βήµατα:

Για τα κατακόρυφα και οριζόντια µοντέλα:

• Αποσυνδέστε το θερµοσίφωνα από τη παροχή ρεύµατος.
• Κλείστε την παροχή νερού, για επιβεβαίωση ανοίξτε την παροχή ζεστού νερού (δεν πρέπει να τρέχει νερό).
• Ξεβιδώστε την υδραυλική σύνδεση εισόδου νερού ύδρευσης(κρύο),µαζί µε την βαλβίδα.
• Τοποθετήστε τη µία άκρη ενός αλφαδολάστιχου εξωτερικά του σωλήνα εισόδου του κρύου νερού, η άλλη άκρη θα πρέπει να καταλήγει στην µπανιέρα ή στο νιπτήρα.

Ξεβιδώνουµε την υδραυλική σύνδεση εξόδου νερού(ζεστό),ώστε να επιτραπεί η είσοδος αέρα στην συσκευή µε την βοήθεια του οποίου θα επιτραπεί η διέλευση νερού από το θερµοσίφωνα.Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί µόλις αδειάσει η αποθηκευµένη ποσότητα νερού.
• Στην περίπτωση που µε την παραπάνω διαδικασία δεν τρέξει νερό από το θερµοσίφωνα, τότε ξεβιδώστε την υδραυλική σύνδεση στην παροχή του ζεστού νερού ώστε να επιτραπεί η είσοδος αέρα στη συσκευή, µε τη βοήθεια του οποίου θα επιτραπεί η διέλευση νερού από το θερµοσίφωνα.

Για τα µοντέλα δαπέδου απαιτούνται οι εξής ενέργειες:

• Αποσυνδέστε το θερµοσίφωνα από τη παροχή ρεύµατος.
• Κλείστε την παροχή νερού, για επιβεβαίωση ανοίξτε την παροχή ζεστού νερού (δεν πρέπει να τρέχει νερό).
• Ξεβιδώστε όλες τις υδραυλικές συνδέσεις (κρύο – ζεστό).
• Τοποθετήστε τη µία άκρη ενός αλφαδολάστιχου εξωτερικά του σωλήνα εισόδου του κρύου νερού, η άλλη άκρη θα πρέπει να καταλήγει στην µπανιέρα ή στο νιπτήρα, από εκεί ρουφάµε τον αέρα από το λάστιχο µέχρι να αρχίσει η φυσική ροή του νερού. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί µόλις αδειάσει η αποθηκευµένη ποσότητα νερού .

Για την αντικατάσταση της αντίστασης ακολουθείστε τα παρακάτω βήµατα:

• Αποσυνδέστε το θερµοσίφωνα από τη παροχή ρεύµατος.
• Κλείστε την παροχή νερού, για επιβεβαίωση ανοίξτε την παροχή ζεστού νερού (δεν πρέπει να τρέχει νερό).
• Ξεβιδώστε όλες τις υδραυλικές συνδέεις (κρύο – ζεστό).
• Τοποθετήστε τη µία άκρη ενός αλφαδολάστιχου εξωτερικά του σωλήνα εισόδου του κρύου νερού, η άλλη άκρη θα πρέπει να καταλήγει στην µπανιέρα ή στο νιπτήρα, από εκεί φυσάτε µέχρι να αρχίσει η διέλευση νερού.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί µόλις αδειάσει η αποθηκευµένη ποσότητα νερού .

• Τέλος, ξεβιδώστε τα 6 µπουλόνια της αντίστασης αφαιρέστε τη φθαρµένη αντίσταση και τοποθετήστε την καινούργια. Κατά την εγκατάσταση της νέας αντίστασης, θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο βίδωµα των µπουλονιών.
• Για τους θερµοσίφωνες οριζόντιας θέσης (οριζόντιοι – δαπέδου) ο θερµοστάτης της αντίστασης πρέπει να βρίσκεται πάντα στο κάτω* µέρος της.
• Τέλος, κατά την τοποθέτηση της αντίστασης το σωληνάκι του θερµοστάτη πρέπει να διατηρείται ανέπαφο ( να µην στραβώσει), γιατί αυτό µπορεί να επηρεάσει τη σωστή λειτουργία του θερµοσίφωνα.VIATHERM HOME

ΤΗΛ.: 801.100.2030 με αστική χρεωση απο σταθερό

ή 2310.610.361 απο κινητό

Δεν υπάρχουν σχόλια: